Encrypting your link and protect the link from viruses, malware, thief, etc! Made your link safe to visit.

Statiske og pseudo-statiske support- og forstærkningssystemer

til dette symposium detaljer fremskridt lavet i fuldt indkapslede harpiks og cement fordybede bolte (Mikula 2004, Mold et al. 2004, Neindorf 2004), en pass mekaniseret boltning (Mikula 2004, Neindorf 2004) og kuglekabler (Yumlu & Bawden 2004) eksempel.


Udviklingen i ground support-praksis, der har ledsaget større produktivitet, større udgravninger og større udstyr, er særligt godt illustreret i Neindorfs (2004) dokument, der beskriver udviklingen af ​​ground support-praksis på Mount Isa-minen i løbet af de sidste 30 år.
I et detaljeret og værdifuldt revisionspapir konkluderer Windsor (2004), at "kvaliteten og ydeevnen af ​​kabelbolte, der anvendes til at stabilisere midlertidige,



ikke-indrejse, produktionsudgravninger, er forbedret i de sidste 20 år til det punkt, hvor de nu er en væsentlig del af moderne minedrift. Kabelbolte har givet industrien øget produktion, øget sikkerhed og øget fleksibilitet i udvindingsprocessen.
Men med udviklingen af ​​bredere speditransport og andre større mineåbninger er kabelbolte nu også brugt til at sikre længere levetid, infrastrukturudgravninger. "Windsor (2004) anbefaler" at større omhu og opmærksomhed på detaljer skal investeres under udvælgelse og installation af kabelbolte til minerydninger i min infrastruktur end den, der er givet til mineudgravninger ". Han identificerer især vigtigheden af ​​styringen af ​​geometrien, materialekvaliteten, installation og afprøvning af tønde og kilefittings, der anvendes som kabelgreb.

Det er også vigtigt at erkende, at brugen og effektiviteten af ​​rock- og kabelbolte i Australiens underjordiske kulminer har udviklet sig betydeligt i den seneste tid. Hebblewhite et al. (2004) tyder på, at de væsentlige tendenser i det sidste årti har medtaget:
- brug af længere bolte
- anvendelse af delvis og overvejende fuldindkapsling, polyesterharpiksforankrede bolte
- brug af gevindboltefastgørelsessystemer
- vedtagelse af boltforspænding i et stigende antal applikationer
- vedtagelse af forskellige stålkarakterer for at opnå stivere og stærkere bolte og
- variationer i boltdeformer mønstre og ribbingsystemer for forbedret forankring og belastningsoverførsel ydeevne.
Et problem, der længe har eksisteret, men som ofte er overvurderet, er ro- og kabelboltets korrosionsbestandighed og lang levetid. De indledende Snowy Mountains-installationer, der generelt betragtes som banebrydende for systematisk brug af rockboltning i Australien (for eksempel Brown 1999b),


er nu mere end 50 år gamle. Det var derfor uundgåeligt, at dette spørgsmål ville antage den stigende betydning, der blev givet af de papirer, der blev præsenteret for dette symposium (for eksempel Bertuzzi 2004, Hassell et al. 2004, Hebblewhite et al. 2004, Satola & Aromaa 2004, Windsor 2004). Som bemærket af Hassell et al. (2004) og Potvin & Nedin (2004), den langvarige korrosionsbestandighed af de populære friktionsstråle stabilisatorer, forbliver et problem. Korrosionsbeskyttelse er en af ​​fordelene ved fuldt indkapslede bolte og kabler.

Imidlertid er der forslag om, at cementforing alene ikke giver langsigtet (f.eks. 100 år) korrosionsbeskyttelse (Bertuzzi 2004). For langsigtet beskyttelse kræves der normalt to uafhængige korrosionsbarrierer. Afhængig af atmosfæren og mineralogien og grundvandsbetingelserne i stenmassen kan korrosion også påvirke overfladearmaturer som plader og møtrikker samt bolte og kabler selv. Selvfølgelig giver galvanisering beskyttelse til stålet nedenunder, men ikke nødvendigvis i lange perioder (Hassell et al., 2004, Windsor 2004).

Interessant nok fandt Rosin & Sundaram (2003) i en detaljeret inspektion af 50 km 35-40 år gamle tunneler i Snowy Mountains-ordningen, at de hovedsageligt fuldt cementforstøbte, hule kerne, milde stålbolte var i god stand, hvilket viste ringe beviser for korrosion. En ca. 5 mm beskyttelsesmørtel eller bitumenbelægning, der er påført bolttrådene og pladerne, syntes at have fungeret meget godt. Omhyggeligt styret installation og fugning er en nødvendig forudsætning for at opnå en sådan præstation (Windsor 2004).
Med stigende viden, erfaring og tilgængeligheden af ​​en række analytiske og numeriske værktøjer, er rock- og kabelboltinstallationer nu designet til stadig mere krævende driftsforhold både inden for anlægsarbejder og underjordisk minedrift. Imidlertid er de mest succesrige installationer normalt dem, hvis præstationer overvåges af et veldesignet instrumentationssystem som led i en systematisk observationsmetode (f.eks. Moosavi et al. 2004, Thibodeau 2004, Thin et al. 2004, Tyler & Werner 2004, Yumlu & Bawden, 2004).
sprøjtebeton

I løbet af det sidste årti er der blevet gjort øget brug af shotcrete til ground support og kontrol i infrastruktur, udvikling og produktion udgravninger i underjordiske miner i Australien og andre steder. Clements (2003) rapporterer, at næsten 100.000 m3 shotcrete anvendes årligt i omkring 20 underground miner i Australien. Der er gjort fremskridt inden for blandet design, test, sprøjtningsteknologi og blandinger, som har kombineret for at forbedre effektiviteten af ​​shotcrete. Vådblandet fiberforstærket skivebeton er nu industristandarden. Selvfølgelig har shotcrete længe været en væsentlig del af støtte- og forstærkningssystemer i underjordisk civil konstruktion, hvor brugen er veletableret selv for blødere jorden end det, der almindeligvis mødes i underjordisk minedrift (Kovari 2001). I underjordisk minedrift er shotcrete nu brugt til gavn, ikke kun til infrastrukturudgravninger, i svage områder (f.eks. Yumlu & Bawden, 2004), til rehabilitering og i tunge statiske eller pseudostatiske belastningsforhold (f.eks. Tyler & Werner 2004) men som en bestanddel af understøtnings- og forstærkningssystemer til dynamiske eller rockburstforhold (f.eks. Li et al. 2003, 2004). Den sejhed eller

energiabsorberende kapacitet af fiberforstærkede skivebetoner er særlig vigtig i denne applikation. En ny sejhed standard, Round Determinate Panel test, er udviklet i Australien og vedtaget i nogle andre lande (Bernard 2000, 2003). Udførelsen af ​​fiberforstærkede skålebetræk målt i disse test kan variere signifikant med typen (sædvanligvis stål eller polypropylen strukturelle syntetiske fibre) og dosering af anvendte fibre. Mesh og sprøjtetøj. En anden vigtig ændring i støtte- og forstærkningspraksis i underjordisk minedrift de seneste år har Den stigende vægt er lagt på masker og sprøjteforbindelser af flere typer som en primær jordkontrolmekanisme. Skønt på grund af de store mængder, der er brugt og dens betydning som støtteteknik, er shotcrete blevet behandlet her som en speciel kategori af støtte, er den ofte indbefattet med andre teknikker i klassen sprøjtetøj (f.eks. Spearing & Haag 2003) . Det overordnede emne for mesh og sprøjtede

liners er blevet så signifikant, at det nu har sin egen serie af specialiserede internationale møder. I nogle minedistrikt som de i Western Australia og Ontario, Canada kræver minedrift og praksisregler nu, at nogle former af overfladeunderstøtning, normalt maske, anvendes i alle udgravninger af personale. I Western Australia gælder kodeksen for alle overskrifter, der er højere end 3,5 m og kræver, at overfladestøtte installeres ned til mindst 3,5 m fra gulvet (Mines Occupational Safety and Health Advisory Board 1999). Disse bestemmelser er en del af de skridt, der tages for at forstå og mindske risikoen for stenfald i det vestlige australiens og australiens underjordiske metalholdige miner (Lang & Stubley 2004, Potvin & Nedin 2004).

tp
Copyright © 2018 Ijo Telur Asin Design by

ADS BAWAH HEADER

ads bawah klik2x

Ads Atas Artikel

ADS ATAS

ADS KIRI

ADS KIRI

ADS TENGAH

ADS TENGAH

ADS KANAN

ADS KANAN